onsdag 1 augusti 2012

Ångkokt duva

Tack vare krämporna på planet har jag nu fått början till ryggskott! Ska till naprapaten i eftermiddag, men än så länge sitter jag på jobbet och är så himla trött i ryggen och har molande värk runt äggstockarna fortfarande. Tänkte vara betydligt duktigare med min diet nu framöver i hopp om att det hjälper. Igår tog jag beslutet att fullfölja Dr Nies rekommendationer fullt ut och äta ångkokt duva. Låter ju sjukt äckligt och sett att många beslutat att inte göra detta. Men om man ändå gör allt annat hon säger, så kan  man väl lika gärna prova detta. Hennes rekommendation är att äta en duva en gång i veckan. Missade förra veckan då jag var på resande fot så köpte därför 2 duvor på Östermalmstorget igår kväll och gick hem och kokade dem så gott jag kunde. Lade den i en djup panna och olja först så de fick liiiite yta och sen hällde på vatten och satte på lock, skruvade ner värmen så fick de puttra i cirka 20 minuter. Det var inte mycket kött på de små rackarna så ingen mättande middag, utan mer som en förrätt! Och köttet är brunt och inte vitt som kyckling. MEN mycket godare än tänkt. Om man gillar lite vilt (jag älskar rådjur och dylikt) så var det rätt ok. hade lite kantarellsmör till vilket gjorde rätt mycket. Maken sympatismakade och tyckte också att det var helt ok. Tror bara man ska vara försiktig så att man inte överkokar dem, då tror jag det kan smaka förfärligt. Kollade lite recept på engelska och man var väldigt tydlig med att man skulle bara tillaga dem lätt och sen äta direkt. Nu får vi se om dessa dyra delikatesser hjälper då. De kostade 200 kr styck! Köper bara en nästa vecka. Tur att man jobbar nära Östermalmshallen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar